Copyright 2024 - Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Μαρμελάδα Βερίκοκο*

Υλικά

·         2 kg. βερίκοκα

·         1 1/2 kg. ζάχαρη

·         3 κ.γ. χυμό λεμονιού

·         1 κλωνάρι αρμπαρόριζα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1.       Πλένετε και καθαρίζετε τα βερίκοκα (τα ανοίγετε στην μέση κ αφαιρείτε τα κουκούτσια).

2.       Τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.

3.       Τα βάζετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε για κανένα μισάωρο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κολλήσουν.

4.       Μετά ρίχνετε την ζάχαρη κ βράζετε το σιρόπι για καμιά ώρα, ανακατεύοντας πιο συχνά γιατί θα κολλήσει.

5.       Λίγα λεπτά πριν τελειώσει η διαδικασία του σιροπιού ρίχνετε το λεμόνι.

 

6.       Αφήνετε να κρυώσει και αποθηκεύετε σε αποστειρωμένα βάζα και φυλάτε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

       *Σημείωση: Η Ρόδος διαθέτει τοπική ποικιλία βερίκοκου (γνωστά με το όνομα "του Παυλή"), μικρά σε μέγεθος, όμως με ιδιαίτερο άρωμα και πολύ γευστικά.

 

 

Φωτογραφικό Υλικό